četrtek, 3. december 2015

Prebranec

Tole sem izbrala za svojo prvo objavo, ker prebranec prav paše v teh hladnejših dneh.

Prebranec je jed, katero lahko pripravite za vegane, teknila pa bo tudi vsejedcem. Jed sem pripravljala po različnih receptih, dokler nisem prišla do meni najokusnejše variante. Nekateri za prebranec uporabljajo večje količine olja in čebule. Sama uporabim olivno olje, čeprav priznam, da je prebranec edina jed, kjer olivno olje segrevam. In to precej segrevam.

Sestavine za dve manjši porciji prebranca:
- dve skodelice belega fižola (lahko ga skuhate sami, če pa se mudi, bo dober tudi iz pločevinke)
- dve večji čebuli
- žlica rdeče paprike v prahu
- 1 dl olivnega olja
- sol (po okusu)
- črni poper (po okusu)
- pol žličke kurkume (seveda gre tudi brez kurkume, ampak sama jo dodam, kjer se le da, pa še s skupaj s črnim poprom naj bi imela dobre učinke na zdravje)

Najprej na olju dobro prepražimo čebulo. Pazimo pa, da ne porjavi.


 Dodamo rdečo papriko, sol, poper in kurkumo.

 Dodamo fižol in dobro premešamo.

Potem damo v keramični pekač. Pečemo pribl. pol ure na 200 °C in prebranec je pripravljen. Meni paše zraven kakšen dober polnozrnat kruh.


Ni komentarjev :

Objavite komentar